4 Farklı Yulaf Tarifi ile Güne Sağlıklı Başlayın

Kahvaltı, günün en önemli öğünü. Güne sağlıklı başlamanın en iyi yollarından biri de tabii ki yulaf tüketmek. Formumuzu korumak için ya da kilo vermek için neredeyse her sabah yulaf tüketmemiz gerekiyor. Fakat aynı tarifi her gün uygulamak motivasyonumuzun düşmesine ve sıkılmamıza neden olabiliyor. Her güne farklı ve sağlıklı başlamanızı sağlayacak 4 farklı yulaf tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • Yulaf ezmesi
  • Süt veya yoğurt
  • Taze veya kuru meyveler
  • Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçeği çekirdeği,
  • Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, Hindistan cevizi tozu
  • Bal, fıstık ezmesi

1. Süt ve Su

Yulafı, sütü ve suyu bir tencereye alın.

Tencereye tarçın, kakao ve keçiboynuzu unun ekleyin. Spatula yardımıyla, karışım lapa kıvamı alana kadar karıştırın.

5 dakika sonra ocağı kapatın. Karışımı tabağa alın. Üzerine meyve ve kuruyemiş ilave edin.

2. Soğuk

Yulafı ve sütü cam kavanoza koyun. Kavanozu iyiye karıştırın.

Kavanozun kapağını kapatarak akşamdan buzdolabına kaldırın.

Sabah, dolaptan çıkardığınız yulafa istediğiniz meyveleri ve baharatları ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz soğuk lezzetinizi, çorba taşıma kabı ile yanınıza alabilirsiniz.

3. Süt

Yulafı bir kaseye alın.

Yulafın üzerini örtecek kadar süt ekleyin ve 10 dakika bekleyin.

Kasenin içine meyve ve kuruyemiş ekleyin.

4. Yoğurt

Yoğurdu ve yulafı bir kaseye alın.

Blender yardımıyla karıştırın. Birkaç dakika bekleyin.

Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle yapabileceğiniz bu 4 tarif ile kahvaltılarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz.

Afiyet olsun!