Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler

1 kg derisiz tavukgöğsü

2 diş kıyılmış sarımsak

3-4 bardak doğranmış sebze

Baharat

Zeytinyağı

 

Hazırlanışı

  • Folyoyu geniş bir şekilde yaydığınız fırın tepsinize sebzeleri ve sarımsağı koyun.
  • Üzerine zeytinyağını gezdirip karıştırın.
  • Sevdiğiniz baharatları ve tavukları ekleyin.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.

 

Bonfile ve Çilekli Salata

Malzemeler

1/2 kg bonfile

1/2 su bardağı dilimlenmiş çilek

1/2 su bardağı ceviz

4 su bardağı marul

1 çorba kaşığı bal

1/4 çay kaşığı karabiber

1/4 su bardağı balzamik sirke

1/2 su bardağı sızma zeytinyağı

 

Hazırlanışı

  • Fırının ızgara bölümünde şeritler halinde kestiğiniz bonfileleri pişirin.
  • Zeytinyağı, balzamik sirke, bal ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Salata kasenize sırasıyla marul, biftek, ceviz ve çilekleri ekleyin.
  • Hazırladığınız sos karışımını salatanızın üzerinde gezdirin.

 

Mozzarella Peynirli Tavuk Köfte

Malzemeler

1/2 kg tavukgöğsü

2 yumurta

2 yemek kaşığı doğranmış kişniş

1 su bardağı mozarella peyniri

1/4 su bardağı ekmek kırıntıları

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

 

Hazırlanışı

  • Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın ve küçük toplar haline parçalara bölün.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında köfte toplarını 20 dakika pişirin.
  • Damak tadınıza göre baharatlarla renklendirebilirsiniz.