Fırında Sebzeli Tavuk
Malzemeler
1 kg derisiz tavukgöğsü
2 diş kıyılmış sarımsak
3-4 bardak doğranmış sebze
Baharat
Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Folyoyu geniş bir şekilde yaydığınız fırın tepsinize sebzeleri ve sarımsağı koyun.
- Üzerine zeytinyağını gezdirip karıştırın.
- Sevdiğiniz baharatları ve tavukları ekleyin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika ara sıra karıştırarak pişirin.
Bonfile ve Çilekli Salata
Malzemeler
1/2 kg bonfile
1/2 su bardağı dilimlenmiş çilek
1/2 su bardağı ceviz
4 su bardağı marul
1 çorba kaşığı bal
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 su bardağı balzamik sirke
1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı
- Fırının ızgara bölümünde şeritler halinde kestiğiniz bonfileleri pişirin.
- Zeytinyağı, balzamik sirke, bal ve karabiberi bir kasede karıştırın.
- Salata kasenize sırasıyla marul, biftek, ceviz ve çilekleri ekleyin.
- Hazırladığınız sos karışımını salatanızın üzerinde gezdirin.
Mozzarella Peynirli Tavuk Köfte
Malzemeler
1/2 kg tavukgöğsü
2 yumurta
2 yemek kaşığı doğranmış kişniş
1 su bardağı mozarella peyniri
1/4 su bardağı ekmek kırıntıları
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın ve küçük toplar haline parçalara bölün.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında köfte toplarını 20 dakika pişirin.
- Damak tadınıza göre baharatlarla renklendirebilirsiniz.