Alışılmışın Dışında Bir Lezzet: Hünnap Reçeli

Daha önce hünnap meyvesini tatmadıysanız çok şey kaybetmişsiniz demektir. Daha dingin hissetmeyi sağlayan ve vitamin yönünden zengin bu meyveyi kullanarak, kavanozlar dolusu mutluluğu sevdiklerinizle paylaşmanız için bir tarif hazırladık.  Lezzet dolu hünnap reçeli tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • 20 adet hünnap meyvesi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı

Sebze ve meyve dilimleyici ile hünnapları küçük parçalara ayırın.

Parçalar haline getirdiğiniz hünnapları bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve 5 saat bekleyin.

Hünnaplar sulandıktan sonra tencereye suyu da ekleyin.

Orta ateşte, spatula yardımıyla karışım koyu kıvama gelene kadar karıştırın.

Limon sıkın, 3 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.

Reçeli sıcakken kapaklı kavanozlara alarak en taze halleriyle saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!