Anneler Günü, annelerimize olan sınırsız sevgimizi göstermek için en güzel günlerden biri. Bu sene 8 Mayıs gününde kutlanacak olan Anneler Günü’nde, annenizi mutlu etmek için lezzetli bir sofra kurabilirsiniz. Bu özel günde sizlere, annenize yapabileceğiniz enfes bir menü hazırladık. 

Lezzetine Doyulmaz: Dana Antrikot Tarifi

Anneler günü menüsü için annenize pratik bir şekilde dana antrikot hazırlayabilirsiniz.

Dana Antrikot için Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg dana antrikot
  • Zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz

Dana Antrikot Yapımı:

Tarife başlaman önce eti iyice dinlendirin. Dinlenmiş olan eti mühürlemek için tavaya alın. 

tava

Ocak üzerinde iyice kızdırdıktan sonra, eti kesme tahtasının üzerine alın.

kesme tahtasıEtin her iki yüzeyine de baharat değirmeni yardımıyla kekik ve tuzu ekledikten sonra zeytinyağını sıvazlayarak sürün. 

baharat değirmeniEti tekrar tavaya alarak her iki yüzünü de 4 dakika boyunca pişirin. Et pişince ısıtılmış fırın tepsisi üzerine alın.fırın tepsisiTepsi üzerinde 2 dakika dinlendirdikten sonra yumuşacık olan eti afiyetle servis tabağında sunabilirsiniz.

servis tabağıHem Leziz Hem Pratik: Kaymaklı Ayva Tatlısı

En leziz anneler günü tariflerinde sıra tatlıda! Dana antrikotun yanına en çok yakışacak tatlılardan biri kaymaklı ayva tatlısıdır. Annenizi kendi ellerinizle hazırladığınız özel bir tatlı ile mutlu edebilirsiniz.

Kaymaklı Ayva Tatlısı için Gerekli Malzemeler:

  • 4 adet ayva
  • 8 fincan toz şeker
  • Tarçın
  • 7-8 adet karanfil
  • 1,5 litre su
  • Yarım limon

Üzeri için:

  • Süt kaymağı

Kaymaklı Ayva Tatlısı Yapımı:

Bir kase içerisine narenciye sıkacağı yardımıyla yarım limonu ekleyin.

kase narenciye sıkacağı

Ayvaları ikiye bölerek kabuklarını soyacak ile soyun ve ardından çekirdeklerini çıkarın.

Soyacak

Limonlu su içerisinde ayvaları kararmaya bırakın. İşlem sonunda tüm ayvaları tencereye dizin.

tencere

Her ayvanın üzerine az miktarda şeker ekleyin. Karanfilleri ve ayva çekirdeklerini tencerenin içine bırakın. Ayvaların altına limonlu suyu ekleyin. Kaynayana kadar normal ateşte, kaynadıktan sonra ise altını kısarak 1,5 saat boyunca pişirin. Ardından soğuması için dolapta 3 saat bekletin. Soğuduktan sonra tatlı tabağına alın.

Tatlı Tabağı

Üzerine kaymak ekleyerek soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu lezzetli menüyü hazırlayabilmek için gerekli malzemeleri ve daha fazlasını mağazalarımızda veya tchibo.com.tr adresinde bulabilirsiniz.