Avokadolu Chia Tohumlu Puding 

Son dönemlerde hemen hemen her yemeğin, her tatlının içine koyulan chia tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. A, C, E vitamini barındıran avokado ile birleşince ise vitamin deposuna dönüşen chia tohumlu puding tarifimiz sizlerle. 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 1/2 avokado
  • 2 yemek kaşığı matcha
  • 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı 

Önce Hindistan cevizi sütü, avokado ve matcha çayı tozunu blender yardımıyla yüksek devirde karıştırın.

Ardından orta büyüklükte bir kaseye alıp içine bal ve chia tohumlarını ekleyip iyice karıştırın.

 

Ağzını kapatıp, buzdolabında yarım saat bekletin. Yarım saat sonra çıkarıp tekrar karıştırın ve sunum kaselerine paylaştırıp buzdolabına koyun.

En az 2 saat daha bekletip mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. 

Dilerseniz, avokado ve chia tohumlu pudingi, çikolata sosu ile de tatlandırabilirsiniz. 

Öğün aralarında ve tatlı molalarında keyifle tüketmeniz dileğiyle… 

Afiyet olsun.