Az Kalorili, Çok Lezzetli: Havuçlu Pişmeyen Kek Tarifi

Tatlı krizine masum bir lezzetle karşılık vermeye ne dersiniz? Hızlı hazırlanışı ve nefis tadı ile az kalorili, çok lezzetli havuçlu pişmeyen kek tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 6 adet büyük boy havuç
  • 10 adet hurma
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Havuçların kabuklarını soyun.

Rendenin iri kısmıyla rendeleyin.

Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küp küp doğrayın.

Ceviz içlerini blender’dan geçirin. Tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştırın.

Silikon kalıplara, harcı yerleştirerek şekil verin.

Buzdolabında 10 dakika kadar soğutup servis tabaklarına alın.

Hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun.