Bal Kabaklı Turta Tarifi

Kış mevsiminin en çok tercih edilen tatlılarından olan bal kabaklı turta, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Bal kabağının hafif bir yiyecek olması, içerdiği vitaminler sayesinde  tatlıyı sağlıklı bir hale getiriyor. Lezzet ve sağlığın birleştiği bal kabaklı turta tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

Bal Kabaklı Püre Kısmı:

  • Yarım bal kabağı (500 gr)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta

Hamur Kısmı:

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram un (2 su bardağı)
  • 200 gram tereyağı
  • 100 gram şeker (Yarım su bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

Hazırlanışı

Püre

Öncelikle bal kabaklarını dilimleyin. Bunun için çelik bir bıçak tercih etmek isteyebilirsiniz. Sonra yarım saatliğine 200 derecelik fırına verin. Fırından aldığınız bal kabaklarını püre haline getirin. Bir tencereye koyup şekeri, zencefili ve tarçını ekleyin. Tencereyi yavaşça kaynatmaya başlayın.

Başka bir kapta nişastayı yarım çay bardağı suyla sulandırın. Tenceredeki pürenin içine nişastalı su karışımını ekleyin ve 3-4 dakika daha kaynatmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın, ılık hale geldiğinde tencereden blendera geçirin ve çekilmiş bademi de ekledikten sonra iyice karıştırın.

Hamur

Bütün malzemeleri büyük bir kaba ilave edin. Sonrasında yoğurmaya başlayın. Hazır hale geldiğinde 20 dakika buzdolabında bekletin. Fırını 170-190 derece arasına ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru turta kalıbına yerleştirin. Kalıptaki hamuru fırında 10 dakika pişirin. Sonrasında çıkarın ve üstüne bal kabağı püresini ekleyin. Yeni haliyle 12 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra tatlınız servise hazır.

Bal kabaklı turtanızı pasta servis setini kullanarak dekoratif altın ve platin süslemeli tatlı tabağınıza alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂