Barbunya Pilaki Tarifi

En şık sunumlarınızda, iştah kabartan yemeklerinizin yanında lif kaynağı bir mezeye ne dersiniz? Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, az kalorili çok besleyici barbunya pilaki tarifimiz sizlerle.

MALZEMELER

  • 500 g taze barbunya
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin.

10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün.

Soğanları yemeklik doğrayın ve pişirmeye başlayın.

Salçayı tencereye alarak hafifçe kavurun. Ardından zeytinyağını ekleyin ve soğanları yumuşayana kadar kavurun. Küp küp doğradığınız patatesleri, ince ince doğradığınız havucu ve son olarak sarımsakları da tencereye ekleyin.

 

2 dakika kadar yağda kavurduktan sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve yaklaşık 5 dakika boyunca patates ve havuçları pişirin.

Barbunyaları da tencerenin içine ilave edin. Suyu çok azalmışsa bir miktar daha kaynar su ekleyebilirsiniz.

Patatesler ve havuçlar pişene kadar, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde, kısık ateşte kaynatın.

Afiyet olsun.