Besleyici ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Mercimek Cipsi Tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için her zevke hitap eden, düşük kalorili bir atıştırmalık tarifimiz var. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz mercimek, zeytinyağı ve karabiber gibi malzemeleri kullanarak kısa sürede kendi cipsinizi yapabilirsiniz. Film keyfinize ve sohbetlerinize; hatta açık havada geçirdiğiniz eğlenceli zamanlara eşlik edecek besleyici ve sağlıklı mercimek cipsi tarifi için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı haşhaş

Hazırlanışı

Kırmızı mercimeği kapaklı kaseye alarak, bir gece önceden ıslatın.

Ertesi gün mercimeği soğuk suda yıkayın ve suyunu süzün.

Mercimeği, zeytinyağını ve tuzu doğrayıcıya alarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırın.

Diğer tüm malzemeleri de hamura ekleyin ve doğrayıcıda bir kere daha karıştırın.

Hamuru, pişirme matına ince bir tabaka halinde yayın.

Kurabiye kalıplarını hafifçe bastırarak hamur üzerinde iz oluşturun.

Pişirme matını fırın tepsisine yerleştirin.  200 derecede, hamurun üst kısmı kuruyana kadar ortalama 25 dakika pişirin.

Fırından çıkan mercimek cipsini, kalıplarla iz yaptığınız kısımlardan küçük parçalara ayırın. Sağlıklı atıştırmalıkları, tatlı tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.

Dilerseniz düşük kalorili ve lezzetli mercimek cipslerini, saklama kabı ile yanınızda taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun!