Biraz daha doğuya gidiyoruz; ama hâlâ Amerika kıtasında kalmaya devam ediyoruz ve kendimizi Güney Amerika’nın kuzeyinde buluyoruz. Kahve ülkeleri seyahatimizin bir sonraki durağı: Kolombiya. Daha önce “kahve üçgeni” ifadesini duymuş muydunuz? Duymadıysanız bu bölüm okumaya değerdir. Duyduysanız da aynı şekilde…
 

Kolombiya ve yüksek araziler

 

Kolombiya’nın görünümü, özellikle batı kısmında Andlar ile karakterize edilir. Dünya’nın (deniz seviyesinin üzerinde bulunan) en uzun sıradağları Güney Amerika’nın batı sahilleri boyunca Venezuela’dan Arjantin’e, Şili’ye ve tabii ki Kolombiya’ya kadar uzanır. Dağlar ve sıradağlar çok çeşitli mikroklimalar yaratır. Mikroklima, zemin seviyesinde hava tabakalarında oluşan belirli bir iklim alanıdır. Buna bağlı olarak yeraltı ve bitki örtüsü gibi mevcut yüzeylerden çok etkilenir. Burada yetişen Kolombiya kahveleri, bu nedenle özel bir karakter kazanır: Kolombiya kahvesinin lezzeti meyve notalı dolgun gövdesi ile öne çıkar.

Kolombiya ve kahve

 

Kolombiya’ya kahve tam olarak nereden gelmiştir? Kolombiya’nın en önemli tarım bölgeleri, “kahve köşesi” olarak da bilinen, “Zona Cafetera” ismindeki Kolombiya kahve kültürü bölgesinde bulunmaktadır. Caldas, Quindio, Risaralda, Huila ve Cauca bölgelerinden oluşan toplam 24.000 kahve çiftliğine sahip 46 belediyeden oluşmaktadır. 2011 senesinden beri “Zona Cafetera” UNESCO dünya kültürü mirasıdır. Ayrıca burada Arabica kahve çekirdekleri yetiştirilmektedir.

Bir fincan Kolombiya? Örneğin hafif baharat aromalı ve limon dokunuşlu bir caffè crema olan Cafissimo Colombia yöresel kahvemiz ile…
Son olarak, kahve kemeri serimiz ile birlikte başlatmış olduğumuz yarışmamızın da sonuna geldik. Instagram üzerinden açıkladığımız kazanan isimleri bu yazımızda da bir kez daha belirterek kendilerini tebrik ediyor, tüm katılımcılara ise teşekkür ediyoruz;
@nizam.koc.9

@mrs_tarihci

@ozlemakingul

@candyandmilk

@merleyt