Chia Tohumu ile Çikolatalı Mus Tarifi

Hepimizin canı zaman zaman tatlı isteyebilir. Yediğiniz anda size mutluluk veren ancak hemen sonrasında pişmanlık hissedebilirsiniz. Peki hem yerken mutlu olmak hem de yedikten sonra pişmanlık hissettirmeyecek bir tatlı yapmak ister misiniz? Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz, besleyici içeriği ve leziz tadıyla keyifle yiyebileceğiniz chia tohumlu çikolatalı mus tarifimizi merak ettiyseniz, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/4 su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Nane yaprakları
  • 3 adet badem
  • 3 adet frambuaz
  • 1 yarım muz

Hazırlanışı

Öncelikle malzemelerinizi rahat karıştırabilmek için derin bir kase tercihinde bulunun.

Kasenize chia tohumlarını ve kakaonuzu koyun ve karıştırmaya başlayın. Ardından karışımınıza süt, bal ve su ekleyin. Karışımızın kolayca kıvama gelmesi ve birbirlerinin aromalarını kolayca alabilmeleri için bu işlemi yemek kaşığı yardımıyla yapabilirsiniz.

Karışımınızı geniş saklama kabına dökün ve en az 30 dakika buzdolabınızda bekletin.

Beklettiğiniz karışımınızı pürüzsüz hale gelmesi için biraz su ekleyerek blender yardımıyla çekin.

Hazırlamış olduğunuz tatlınızı şirin bir sunumla süslemek isterseniz, tabak yerine renkli kavanozlara servis edebilirsiniz.

Tatlınızın üzerine muz dilimleri, badem, nane yaprağı, frambuaz ve çubuk tarçın ekleyerek aromasına farklılık katabilirsiniz.

Afiyet olsun! 🙂