Çikolatalı Cezerye

Öğün saatleri yaklaşırken oluşan açlıkta, kan şekerini hızlı yükseltmeyen, sağlıklı ve tok tutan atıştırmalıklar çok önemlidir. Öğün aralarında, karnınız acıktığında tüketebileceğiniz, kahvenin yanına da çok yakışacak sağlıklı bir atıştırmalık tarifiyle karşınızdayız.

Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 paket hindistan cevizi (50 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Dışı İçin

250 gram bitter çikolata

Hazırlanışı

Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.

Yapışmaz tabanlı bir tencereye alın ve üstüne tereyağını ekleyin. Orta ateşte havuçlar suyunu salıp yumuşayana dek karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra içine doğranmış cevizi ve tarçını ekleyin.

Ateşten aldıktan sonra da Hindistan cevizini ekleyin. Biraz soğumasını bekleyin ve içine yulafı ilave edin.

Güzelce elinizle yoğurun ve avcunuzda sıkıp şekil verin. Bir tepsiye dizin ve buzluğa kaldırın.15 dakika kadar buzlukta bekletin.

Buzlukta beklediği sırada bitter çikolatayı eritin. Buzluktan aldığınız cezeryeleri erimiş çikolataya batırın ve yağlı kâğıt serdiğiniz bir tabağa alın.

Soğumalarını bekleyin ve tamamen donmaları için buzdolabına kaldırın.1 saat kadar da buzdolabında dinlendirdikten sonra servis tabağında servis edin.

Afiyet olsun.