Çıtır Çıtır Bir Atıştırmalık: Karnabahar Kızartması Tarifi

Kış mevsimi vitamine en çok ihtiyacımız olan zamanlardır. Doğal yollarla vitamin almanın en güzel yolu ise bol bol kış sebze ve meyveleri tüketmekten geçiyor. Bu sebzelerden biri olan karnabahar, vücudun neredeyse tüm vitamin ihtiyacını karşılıyor. Karnabaharı lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürecek, piştiğinde çıtır çıtır bir kıvama gelecek ve her öğünde servis edebileceğiniz  karnabahar kızartması tarifimiz sizlerle.

Malzemeler:

  • 500 g karnabahar
  • 1,5 litre su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • Muskat (isteğe göre)
  • 500 ml sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam Frenk soğanı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

 

Hazırlanışı:

 

Karnabaharı bir tencereye alın. Üzerine su ilave edin, kapağını kapatarak 10 dakika haşlayın.

Yumurta, süt ve tuzu hazırlama kasesine alarak çırpın.

 

Çırpmaya devam ederken un ekleyin.

Muskatı rendeleyin.

 

Karnabaharları harca bulayarak bir tabağa alın.

Tencereye sıvı yağı ekleyin. Yağ kızdıktan sonra karnabaharları ekleyin.

Karnabaharlar altın rengini alınca bir tabağa aktarın.

Frenk soğanını, kesme tahtasına alarak ince ince doğrayın.

Doğradığınız soğanları, bir kase içinde yoğurt, tuz ve sarımsak ile karıştırın.

Karnabaharları servis tabağına alın. Yoğurtlu karışım ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!