Çocuklarla mutfağa girmek yorucu olduğu kadar eğlenceli bir aktivite! Onlarla beraber, onların seveceği bir tatlı yapmak, mutfak işlerindeki becerisini, yardımseverliğini görmek hepimizi mutlu ediyor. Zaten bu mutluluk sayesinde, dağılan mutfağın yorgunluğundan eser kalmıyor. Şimdi size çocuklarınızın bayılacağı, beraber yapmak için can atacağı, renkli mi renkli bir tarif veriyoruz: Gökkuşağı Keki. Mutfağa girmeyi hiç sevmeyen çocuğunuza bir Gökkuşağı Keki fotoğrafı göstermeniz yeterli, önlüklerini giyip hemen yanınıza koşacaktır. 🙂
 

Malzemeler
 

  • 12 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 çay bardağı ılık su

 

Kek Tabanlarına Renk Vermesi İçin
 

  • 1/2 çay kaşığı mor gıda boyası
  • 1/2 çay kaşığı mavi gıda boyası
  • 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası
  • 1/2 çay kaşığı sarı gıda boyası
  • 1/2 çay kaşığı turuncu gıda boyası
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

 

Kek Tabanlarını Islatmak İçin

  • 3/4 su bardağı muzlu süt

Krema İçin

  • 300 gram krema
  • 200 gram mascarpone peyniri
  • 3 damla limon suyu

 

Yapılışı
 

Yumurtayı beyaz ve sarıları ayrı olacak şekilde kaplara dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını bir mikser ile, katı kıvam alana kadar karıştırın. Toz şekeri yumurta sarısına katıp şekerler tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu aşamada yumurta sarısına ılık su ekleyin. Elenmiş un, pudra şekeri ve mısır nişastasını da ekleyin. Çırpma işlemine, karışımınız pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam edin. Hazırlanan harcı, çırpılmış yumurta beyazına ekleyin. Bir spatula ile yukarıdan aşağıya doğru karıştırın. Küçük kaplarda 6 eşit parçaya ayırdığınız pandispanya hamurunu farklı gıda boyaları ile karıştırarak sarı, kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerde kek harcını hazırlayın. Hazırladığımız renkli harçları sırasıyla yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına koyun ve önceden 175 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 15’er dakika pişirin. İnce kek tabanları piştikçe dinlendirme amacı ile bir kenara alın ve soğutun. Kek kreması içinse, kremayı derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın. Koyu kıvamlı bir mascarpone peyniri ve sertleşmesi için de limon suyu kattığınız krema karışımını mikserle 5 dakika süreyle çırpın ve buzdolabına kaldırın. Tamamını pişirdiğiniz renkli pandispanyaların kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla eşitledikten sonra bir kenara koyun. Mor pandispanyanızı servis tabağının tabanına yerleştirin. Keki, muzlu sütle ıslattıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz kremayı üzerine sürün. Sırasıyla: mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı pandispanyaları muzlu sütle ıslatıp kremayla kapladıktan sonra üst üste yerleştirin. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvayın. Buzdolabında soğuttuğunuz keki, dilimledikten sonra çocuğunuz ve ailenizle afiyetle yiyebilirsiniz.
 

Afiyet olsun!