Diyetisyen Ayça Alara Aycan’dan: Pancarlı Humus Tarifi

 
Yoğun tempoya sahip olanlar için belki de en zor öğünlerden biri, öğleden sonraki ara öğündür. Gün bitsin diye saatleri saydığınız, akşam öğününe kadar dayanamayacağınızı düşündüğünüz anların kurtarıcı tatlı atıştırmalıklar gelir. Bu sefer sizi tuzlu bir tarifle şaşırtmak istiyorum. Ayrıca bayılacağınıza eminim. Karşımızda pancarlı humus ve sebzeler.
 
Ben bir humus delisi olarak bu tarife bayılıyorum. Yanına ister çiğ (eğer mide rahatsızlığınız ya da sindirim probleminiz yoksa), isterseniz de haşlanmış/fırınlanmış halde dilediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz. Ben brokoli, kabak, havuç ve kırmızı kapya biberini çok yakıştırıyorum.
 
Sebzelerimi 1-2 dakika haşlıyor, biraz baharatlıyor ve pancarlı humus ile tadını çıkartıyorum. Yoğurt taşıma kabı ile bu öğünümü dilediğim an, dilediğim yerde yiyebiliyorum. Sağlıklı, lezzetli, bir o kadar da doyurucu öğününüz sizi bekliyor. 🙂

 

 

Malzemeler

 
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 orta boy haşlanmış pancar ya da 3-4 dilim pancar turşusu
1 çay bardağından az zeytin yağı
1 çay bardağı limon suyu
2 yemek kaşığı tahin
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 

Blender işlemi sırasında;

 
4 yemek kaşığı buz gibi su veya buz
 

Hazırlanışı

 
Tüm malzemeleri Philips Viva Collection El Blenderı’ndan geçirin. İşte bu kadar basit.

Afiyet olsun!
 
Uzm. Dyt. Ayça Alara Aycan
 
Instagram: @aycainwonderland