Diyetisyen Ezgi Mısırlı’dan: Yanınızda Taşıyabileceğiniz Pratik Tarifler

Özellikle şehir kalabalığında sürekli bir yerden bir yere yetişme, telaş ve stres halindeyiz. Bu koşturmamıza bağlı olarak beslenmemizde aksamalar olabiliyor. Bu telaş durumu, yeri geldiğinde besine ulaşamama, yeri geldiğinde öğün atlama gibi sonuçlar doğurabiliyor. Bizi içeriği sağlıklı olmayan, yanlış besinlere yönlendirebiliyor.

Tchibo’nun bu pratik taşıma kapları sayesinde hem içeriğini bilerek hazırladığınız temiz ve güvenilir besinleri yanınızda taşıyabileceksiniz, hem de pratik bir şekilde her yerde ve kısa sürede tüketebileceğiniz besinlere ulaşabilmiş olacaksınız.

Bu ay sizler için iki yeni pratik tarif hazırladık. İlki, saklama kabınız sayesinde, pratik bir şekilde sosunu da yanınızda taşıyabileceğiniz “Pancar ve Tatlı Patates Cipsi” tarifimiz.

İkincisi ise çantanızda dökülmeden sizinle yolculuğa çıkacak ve tabak değişikliği yapmadan dayanıklı çorba taşıma kabınızda ısıtabileceğiniz “Zerdeçallı ve Zencefilli Havuç Çorbası” tarifimiz.

1 ara ve 1 ana öğün için sizlere hazırladığımız bu düşük kalorili ve diyet lifi içeren tarifleri, her an, her yerde afiyetle tüketmenizi diliyoruz.

Yoğurtlu Dip Sos Eşliğinde Tatlı Patates ve Pancar Cipsi

Malzemeler

Dip Sos için:

  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1/2 dal yeşil soğan
  • 1/2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz

 

 Cips için:

  • 1 ufak pancar
  • 1 ufak tatlı patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

 

Yapılışı

Dip sos için sarımsak ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Fırını 175 C’ye getirin. İnce kıydığınız sarımsak ve yeşil soğanı, ilk olarak yoğurtla, daha sonra kalan baharatlarınız ile harmanlayın. Cipsinizi hazırlamak için pancar ve tatlı patatesinizi yuvarlak ve- ince halkalar şeklinde (1/2 parmak kalınlığında) kesin. Derin bir kapta zeytinyağı ve baharatlarınız ile harmanlayın. 175 derecede 20 dakika pişirin. Son olarak fırını, pişirme bölümünden ızgara bölümüne, maksimum seviyeye alın ve kıtır kıtır olana kadar (10-12 dakika) daha pişirin. Cipsleriniz ve dip sos, yemek taşıma kabı ile yanınızda taşımanız için servise hazırdır. Afiyet olsun.

Zerdeçallı ve Zencefilli Havuç Çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 3 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

 

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu da aynı büyüklükte küp küp doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Patates ve havucu da soğanlara ekleyin. Sarımsak ve zencefili döverek ezin. Zencefili, soğan, patates ve havuca ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Zerdeçalı ekleyin ve karıştırın. Ardından suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Havuç ve patates yumuşayınca el blenderı yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çekin. Bir taşım kaynamaya bırakın. Çorbanız hazır. Zerdeçallı ve zencefilli havuç çorbanızı, çorba taşıma kabına alıp yanınızda taşıyabilir ve dilediğiniz zaman ısıtıp içebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sağlıklı ve keyifli günler!

Diyetisyen Ezgi MISIRLI

Instagram: @mutfaktakidiyetisyen