Doyurucu Bir Lezzet: Kabak Mücveri Tarifi

Günün her saatine eşlik edebilecek pratik, sağlıklı ve doyurucu atıştırmalıklara öğünlerimizde sıkça yer vermeliyiz. Soğuk ya da sıcak tüketebileceğiniz, köfteye benzeyen görüntüsüyle çocukların bile seveceği, görüntüsüyle iştahınızı kabartacak pratik kabak mücverinin artık vazgeçilmeziniz olacağından eminiz. Kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı doyurucu ve besleyici mücver tarifi için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • Yarım su bardağı un
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Hazırlanışı

Rendenin iri kısmını kullanarak kabakları küçük parçalara ayırın.

Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu küçük parçalar halinde doğrayın.

Yumurtaları hazırlama kabına alın. Un ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar mutfak yardımcısı ile çırpın.

Baharatları, kabakları, dereotunu, yeşil soğanı ve maydanozu hazırlama kabına ekleyerek karıştırın. Mücver harcınız artık hazır.

Tavaya biraz yağ ekleyin. Hazırladığınız karışımdan bir kaşık kadarını tavaya ekleyin.

Mücverlerin iki yüzü de kızarana kadar bekleyin. Kızaran mücverleri havlu kağıt serilmiş servis tabaklarına alın.

İştah kabartan bu lezzeti sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Taşınabilir beslenme kutusu ile doyurucu kabak mücverini yanınızda taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun!