Doyurucu Lezzet: Banana Bread

Hepimizin favori meyvelerinden muzun lezzetine lezzet katıyoruz. Evdeki malzemeler ile hızlıca hazırlayabileceğiniz muzlu ekmek olarak da bilinen pratik Banana Bread tarifimiz şimdi sizlerle.

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ½ çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 4 adet muz
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı

Muzlarınızı ufak küpler şeklinde doğrayın ve çatal yardımıyla ezin.

Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını bir karıştırma kabına alın.

Ayrı bir kapta yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpürene kadar çırpın.

Hindistan cevizi yağını tavada  eritin.

Şeker ve yumurtayı karıştırdığınız kaba ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Ezilmiş muzları, yoğurt ve vanilyayı bu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra kuru malzemeleri ilave edin.

Baton şekildeki kek kalıbınızı yağlayın ve kek hamurunuzu kalıba dökün.

Kekin üzerini muzla süsleyin.

175 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 40 dakika kekinizi pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.