Doyurucu ve Lezzetli Un Çorbası Tarifi

Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan un çorbası, evinizdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz, çok doyurucu ve lezzetli bir çorba oluyor. 

İçinizi ısıtacak, sıcacık ve lezzetli bir çorba tarifi arıyorsanız, pratik un çorbası tarifimiz sizlerle. 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı 

Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.

Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.

Kavrulan una, sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla, hızlıca karıştırın.

Kaynamaya başlayan çorbayı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle, tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa, bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Küçük bir sos tenceresinde, tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine, hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip tatlandırın.

Ve yapması oldukça kolay, yemesi de çok lezzetli olan nefis un çorbası, hazır. 

Afiyet Olsun.