Dünya Çikolata Günü’ne Özel Tarifler

 

Kakao çekirdeklerinin iştah kabartan kokusu ve çikolatanın verdiği tarifsiz mutluluk hissi… Farklı kültürlere sahip milyonlarca insanın etrafında birleştiği bu eşsiz lezzet için ayrılmış özel bir gün olduğunu biliyor muydunuz?  Kakao çekirdeklerinin Avrupa Kıtası’na ulaştığı gün olarak kabul edilen 7 Temmuz 1550 tarihinin yıl dönümü her yıl Dünya’nın her yerinde, Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Bedenimizde mutluluk hormonu olarak da bilinen endorfin salınımını arttırdığı kanıtlanmış çikolatanın, sağlımız için de birçok faydası bulunuyor. Konu çikolata ise, onun en güzel eşlikçisi kahveyi de anmadan geçemeyiz. Siz de bu özel günü birbiriyle mükemmel uyumu yakalamış bu ikili ile kutlamak isterseniz aşağıdaki tariflerimize göz atabilirsiniz. ?

Kahveli Çikolatalı Ay Kurabiye

Malzemeler

 

  • 100 g tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı Gold Selection çözünebilir kahve
  • 1 tatlı kaşığı su (kahveyi eritmek için)
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı kadar un

Üzeri için

 

  • 80 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri
  • Kahve çekirdeği drajesi

 

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alarak üzerine pudra şekeri ekledikten sonra karıştırın.

Bu karışımın üstüne yumurta, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyin.

1 tatlı kaşığı kahveyi 1 tatlı kaşığı su ile birlikte eritip kurabiye hamuruna dahil edin.

1 çay bardağı nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kontrollü olarak un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Oluşan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kenarları ince ortası şişkin olacak şekilde ay şeklini verin.

 

Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Kurabiyeler pişerken 80 g çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumaya bıraktığınız kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırın. Süsleme için tam orta kısmına kahve çekirdeği drajesi koyun ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Kurabiyeleriniz hazır. ? Dilerseniz, diğer kenarına da pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

 

Türk Kahveli Sufle

 

Malzemeler

 

  • 7 adet yumurta
  • 7 adet yumurtanın sarısı
  • 110 g un
  • 350 g çikolata
  • 350 g tereyağı
  • 200 g şeker
  • 2 yemek kaşığı Türk kahvesi

 

Hazırlanışı

 

Çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin. Bir karıştırma kabında yumurtaların sarıları ile şekeri köpürene kadar çırpın. Daha sonra, kalan yumurtaların tümünü ekleyerek çırpmaya devam edin. Türk kahvesini de ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ilave edin.

 

Benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağını da kabınıza alın ve bir kez daha karıştırdıktan sonra, karışımın son halini yağladığınız kaselere paylaştırın. Bu kaseleri daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, 20-25 dakika kadar pişirin. Lütfen kaselerininiz yüksek ısıya dayanıklı olduğundan emin olun.

 

Çikolata lezzetinin dört bir yanınızı kuşattığı bir gün olsun, afiyet olsun. ?