Çikolata ve karamel,  dünyanın belki de en uyumlu ikilisi… Bugün bu ikilinin muhteşem uyumunu kutlama günü. Dünya Çikolata Karamel Günü’ne özel nefis tarifimiz için blog yazımızı okumaya başla.

 Çikolatalı Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler:

  • 4 yumurtanın sarısı
  • 60 gram toz şeker
  • 315 ml süt
  • 185 ml krema
  • 150 gram bitter çikolata

Karamel için;

  • 185 gram toz şeker
  • 185 ml su

Öncelikle karameli hazırla. Karamel için su ve şekeri, yanmayı engelleyen bir tavaya al. Tava

Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişir. Krem karamel kalıplarının tabanlarına karameli paylaştır.

Kalıp

Yumurtanın sarısını ve şekeri güçlü bir el mikserinde çırp. 

El Mikseri

Süt ve kremayı kısık ateşte ısıt. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştır ve ocaktan al. Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpmaya başlayabilirsin.

Kaşık

Bu aşamalardan sonra karışımı krem karamel kalıplarına paylaştır ve bir fırın tepsisine diz. Tepsiye, kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekle. 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişir.

Fırın Tepsisi

Fırından çıkardığın kalıpları tepsiden alıp oda ısısına gelinceye kadar beklet. Daha sonra buzdolabına alarak lezzetini bulması için 1 gece beklet. Tatlının kalıptan daha rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda beklet ve ters çevir. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip şık ve kaydırmaz özellikli bir servis tepsisinde soğuk servis et. Servis TepsisiBu tarif için gerekli olan ürün ve malzemeleri mağazalarımızda ve tchibo.com.tr’de bulabilirsin.