Çok nadir bulunan bazı kahve türleri var ki, çıkış yerlerine gittiğinizde mutlaka içmeniz gereken türden. Peynirle hazırlanan Kaffeost, limon sürülerek sunulan Espresso Romano, lezzeti kil çömlek içinde oluşturulan Café De Olla gibi kahve türlerini ülkelerine gittiğinizde mutlaka tatmalısınız.

 

Café De Olla – Meksika

Geleneksel olarak kil çömlek içinde hazırlanıp, siyah şeker ve tarçınla servis ediliyor.

 

Espresso Romano – İtalya

Espresso fincanının etrafına 1 dilim limon sürülüyor. Böylece içerken daha ekşi tat vermesi sağlanıyor.

 

Egg Coffee – Vietnam

Şeker, tereyağı, inek peyniri, yumurta sarısı ve pastörize edilmiş süt kabarana kadar çırpılıyor ve sıcak kahveyle servis ediliyor.

 

Kaffeost – Finlandiya

Küçük küpler halinde kesilen peynirler bardağın en altına koyuluyor ve üzerine kahve dökülüyor. Kahveyi içmeniz bittikten sonra peynirleri kaşıkla yiyorsunuz.

 

Buna – Etiyopya

Kahve çekirdekleri kavrulup öğütülüyor. Ardından demlenip süzülerek servis ediliyor.

 

Pharisaer – Almanya

Kahve, kremşanti ve rom ile hazırlanıyor.

 

Yuan Yang – Hong Kong

Kahve ve sütlü çay ile hazırlanıyor.

 

Café Des Epices – Fas

Hindistan cevizi parçacıkları, susam tohumları ve karabiber harmanlanıyor ve kahve çekirdekleriyle karıştırılıp servis ediliyor.