Düşük Kalorili Bir Lezzet: Şekersiz Ayva Tatlısı Tarifi

Mutfağımızdaki klasik lezzetlerden biri olan ayva tatlısı, sade görünümü ve hafif tadıyla çoğu kişinin favorilerinden biri. Yemek faslına hoş bir kapanış yapmamızı sağlayan bu benzersiz tatlı, özellikle kış günlerine ayrı bir lezzet katmasıyla pek çok sofrada yer almaya başladı. Şeker ilave etmeden ayvanın lezzetini ön plana çıkarabileceğiniz, düşük kalorili ayva tatlısı tarifimiz sizlerle.

Malzemeler:

  • 2 adet ayva
  • 1 adet elma
  • 2 adet portakalın suyu
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 2 adet cevizin içi
  • 2 çay kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı:

Ayvaların kabuklarını soyun. Bıçakla ortadan ikiye bölerek çekirdekli kısımlarını çıkarın. Ortalarını dilediğiniz derinlikte oyun.

Kabuğunu soyduğunuz elmayı rendeleyin.

Portakalların suyunu sıktıktan sonra ayvaları fırın poşetine alın. İçine portakal suyunu ekleyerek çalkalayın.

Ağzı kapalı fırın poşetini, fırın tepsisine yerleştirin. Ayvaların oyuk kısımlarının yukarıda kalmasına dikkat edin.

Elma rendesini, kuru üzümle karıştırarak ayva oyuklarına yerleştirin.

Üzerine tarçın ve dövülmüş ceviz ekleyin.

Fırın poşetinin ağzını iyice kapatın. Üst kısmına kürdan yardımıyla 6-7 delik açın.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.

Tatlı tabaklarıyla servis edebilir, tercihinize göre sıcak ya da soğuk olarak yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun!