Ev Yapımı Granola Tarifi

Kendinize ve sevdiklerinize hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık hazırlamak istiyorsanız sizlere çok özel ve sağlıklı bir önerimiz var. Güne zinde başlamak veya öğün aralarında zevkle tüketebileceğiniz, enerji veren Ev Yapımı Granola tarifimizi merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler 

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 çay bardağı fındık
  • 4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (çekirdeksiz)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Püf Nokta 

Kullanacağınız kuruyemişlerin hepsi çiğ olmasına özen gösterin. 

Hazırlanışı 

Ceviz içi, fındık, badem ve kaju kuruyemişlerini bir buzdolabı poşetinin içine alıp bir bardak yardımıyla iri parçalar haline kadar kırın.

İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın.

Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek spatula ile güzelce karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın kabının üzerine ince bir tabaka halinde yayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.

10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.

Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.

Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin.

Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin.

Not: Granolanız soğudukça katılaşacaktır. Bu nedenle elinizle mutlaka parçalar haline gelecek şekilde kırın.

Bir kavanozun içinde saklayabileceğiniz, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz granolanız hazır.

Peki, tüm bunlar için yeteri kadar vaktiniz yoksa ve hemen tüketmek istiyorsanız çözüm çok basit: Tchibo Coffee Break. Canınız ne zaman tüketmek isterse, tchibo.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.