Ev Yapımı Müsli Tarifi

Sabah uyandığınızda vaktiniz, sağlıklı bir kahvaltı hazırlamak için çok az olabiliyor. Hızlı çözümlerse kahvaltının yerini tutmuyor. Bu yüzden, sütle veya yoğurtla karıştırılıp hızlıca yenilebilen leziz bir müsli, sağlıklı kahvaltı için en hızlı çözümlerden biri. İçerdiği yulaf, protein ihtiyacını karşılarken, karışımındaki kuru meyveler de antioksidan ve vitamin bakımından zengin. Lezzeti ve pratikliği tüm ailenizin hoşuna gidecek. Güne zinde başlatan müsliyi evinizde denemek isterseniz, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

    • 750 gram yulaf
    • 1.5 çay bardağı badem
    • 75 gram kuru kayısı
    • 75 gram gün kurusu
    • 3/4 çay bardağı bal
    • 1.5 çay bardağı pekmez

 

Yapılışı

Öncelikle balı ve pekmezi küçük bir tencereye koyup kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Bir hazırlama kabının içerisine yulafı dökün.

Bademi, gün kurusunu ve kuru kayısıyı kabın içerisine ince ince rendeleyin. Kuru yiyecekleri rendelemek için sebze ve mevye doğrayıcısı kullanabilirsiniz.

Kaynamış karışımı diğer malzemelerle karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kapladıktan sonra müsli karışımını tepsinin içine eşit bir şekilde dağıtın. Önceden ısıtılmış bir fırında, 200 derecede 20 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra yine doğrayıcı yardımcıyla küçük parçalara ayırın. Ev yapımı müsliniz hazır.

Müslinizi taze tutacak bir kutuya yerleştirin.

Evdeyseniz, müslinizi bir kasede süt veya yoğurtla karıştırarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Evin dışında da tüketmek isterseniz,katlanabilir saklama kutusu ile yaratıcı karışımlar oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun. ?