Ev Yapımı Şekersiz Dondurma Tarifi

Hem sağlıklı hem leziz dondurmalar yemek için dışarı çıkmanıza gerek kalmadan, ailecek yaratıcılığınızı kullanarak; pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz dondurmalara ne dersiniz? ? Dilerseniz yazın dondurmanın serinletici etkisinin keyfini çıkarın dilerseniz kışın minikler için enfeksiyonlara karşı sağlıklı bir tatlı olarak hazırlayın. Şeker, koruyucu ve yapay aromalar içermeyen ev yapımı dondurma tarifimiz için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. ❤

Meyveli Dondurma Tarifi

Malzemeler

  • Mevsime uygun, dilediğiniz meyveler (Yaz meysimi için: mürdüm eriği, frambuaz, kavun, vişne, incir, üzüm, karpuz; kış mevsimi için: kestane, muz, kivi
  • 1 avuç kadar fındık
  • 2 bardak kefir veya yoğurt.

Hazırlanışı

İlk olarak mevsimine ve damak tadınıza uygun meyveleri seçin. Yaz mevsimi için mürdüm eriği, frambuaz, kavun, vişne, incir, üzüm; kış mevsimi için: kestane, muz, kivi, mandalinayı tercih edebilirsiniz.

Seçtiğiniz meyveleri güzelce yıkayarak küçük parçalar şeklinde doğrayın. Meyve parçalarını beyaz mavi dondurma makinesinin çıkarılabilir ve metal dondurma kasesine alın, üzerine kefir ilave edin. Karışımı beyaz mavi dondurma makinesinde (makinenin talimatına uygun şekilde) dondurun.

Dondurmanız hazır. Dondurma kaselerine bölüştürerek, üzerini dilediğiniz gibi süslediğiniz dondurmanızı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. ?

Kakaolu Dondurma

Hazırlanışı

 

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Bir tutam rendelenmiş Hindistan cevizi

 

Yapılışı

Muzları küçük parçalar halinde doğrayarak buzdolabı poşetine koyun ve 2-3 saat kadar dondurucuda bekletin. Dondurulmuş muzları, beyaz mavi dondurma makinesine koyarak üzerlerine süt, kakao ve Hindistan cevizini ekleyin. Karışımı beyaz mavi dondurma makinesinde (makinenin talimatına uygun şekilde) dondurun. Dondurma kaselerine paylaştırdığınız dondurmanızın üzerine ham kakao parçacıkları, nane yaprakları ve yaban mersini serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! ❤