Bizce dondurma yemenin yazı, kışı olmaz ancak yazın herkes için vazgeçilmez bir tatlı seçeneği olduğu da bir gerçek. 🙂 Eğer dondurmayı bir de evinizde, sağlıklı malzemelerle kendiniz yaparsanız, tadından yenmez.
 

Yaz neşenize neşe katacak iki adet enfes dondurma tarifini sizin için yazdık!

 

Kahveli Dondurma

 

Malzemeler:
 

1.5 su bardağı süt,

¾ su bardağı toz şeker,

1.5 su bardağı bütün Caffee Crema kahve çekirdeği,

Çeyrek çay kaşığı Brasil Mild filtre kahve,

1.5 su bardağı krema,

5 yumurta sarısı,

1 paket vanilya,

Bir tutam tuz.
 

Yapılışı:
 

Sütü, Caffee Crema kahve çekirdeklerini, tuzu ve kremanın yarım su bardağı kadarını üzerinden duman çıkıncaya kadar bir tencerede ısıtın. Karışımın kaynamamasına dikkat edin. Karışım ısındıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.

 
Geriye kalan 1 su bardağı kremayı bir karıştırma kabına koyun ve içi buz dolu daha büyükçe başka bir kabın içine oturtun.
 

Süt ve kahve karışımını üzerinden duman çıkıncaya kadar (kaynamamasına dikkat edin) yeniden ısıtın. Başka bir kapta yumurta sarılarını iyice çırptıktan sonra ısıttığınız karışımı sürekli karıştırarak yumurta sarılarının üzerine yavaş yavaş ilave edin. Bütün karışımı tencereye aldıktan sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvama gelinceye kadar pişirin.
 

Karışım kıvama geldikten sonra süzgeçten geçirerek buzun üzerine yerleştirdiğiniz kremaya ilave edin. Süzgeçten geçirirken kahve çekirdeklerine iyice bastırarak aromalarının daha iyi işlemesini sağlayabilirsiniz.
 

Vanilya ve filtre kahveyi de ekledikten sonra iyice karıştırarak buzlukta 1-2 saat soğumaya bırakın. Sonra dondurma makinesinde dondurun.
 

Afiyet olsun!
 

Kırmızı Meyveli Dondurma

 

Malzemeler:
 

1.5 su bardağı yaban mersini,

1.5 su bardağı toz şeker,

250 gr labne peyniri,

2 su bardağı krema,

1 su bardağı süt,

1 paket vanilya,

1 tatlı kaşığı limon suyu,

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi.

1 paket bisküvi
 

Yapılışı:
 

Çeyrek su bardağı şekeri ve yaban-mersinlerini karışım koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 

Labne peynirini ve geriye kalan toz şekeri pürüzsüz hale gelinceye kadar bir kapta çırpın. Krema, süt, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. 1-2 saat kadar buzlukta soğumaya bırakın. Sonra dondurma makinesinde dondurun.
 

Dondurmayı servis ederken üzerine kabaca kırılmış bisküvi ve yaban-mersini sosundan ilave edin.
 

Afiyet olsun!