Fayda Dolu Mucizevi İçecek: Kombucha Tarifi

Yüzyıllardır Doğu Asya’da yapılan Kombucha, fermente edilmiş bir tür çaydır. Antioksidan, amino asit ve probiyotik bakımından oldukça zengin olan Kombucha ile doğanın bize sunduklarını keşfetme vakti geldi! Vücuttan zararlı toksinlerin atılmasında aktif rol oynayan, günün her saati keyifle içebileceğiniz Kombucha çayı tarifimizi, bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 3 litre su
  • 9 adet demlik poşet çay
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Kombucha kültürü (mayası)

Hazırlanışı

3 litre suyu tencerede kaynatın.

Su kaynayınca toz şekeri ilave ederek 5 dakika boyunca karıştırın.

Ardından tencereyi ocaktan alın, altığın üzerine yerleştirin.

Tencereye çayı ilave edin. Demlenen çayları 15 dakika sonra, maşa yardımıyla tencereden çıkarın.

Tamamen soğuyan karışımı, cam kavanozlara aktarın.

Kombucha kültürünü (mayasını) süzgeç içinde, ılık suda yıkayın. Ardından suyu süzün.

 

Kombucha mayasını eşit parçalar halinde, kavanozların içine yerleştirin.

Kavanozların ağzını hava alan steril bir bezle, paket lastiği yardımıyla kapatın.

Çayların 4-10 arasında, doğrudan güneş ışığına maruz kalmadan ve oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin.

İçmeden önce french press ile Kombucha çayını mutlaka süzgeçten geçirin.

Dilerseniz taşıma matarasıyla içeceğinizi istediğiniz yere götürebilirsiniz.

 

 

Afiyet olsun!