Ferah ve Hafif: Yoğurtlu Semizotu Salatası

Yaz akşamları için pratik ve hafif bir yemek tercih etmek istiyorsanız yoğurtlu semizotu salatası tam size göre. Kolay ve ferahlatıcı olmasının yanında, içerdiği Omega 3 içeriği ile sağlığınız için onca faydasını da göz önünde bulundurmakta fayda var. Hafif ekşiliğin yoğurtla buluşmasıyla ortaya çıkan, hazırlaması sadece 5 dakika sürecek yoğurtlu semizotu salata tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler

    • 1 demet semizotu
    • 2 diş sarımsak
    • 1 kase süzme yoğurt
    • Tuz
    • Zeytinyağı
    • Pul biber
    • 5-6 adet ceviz içi (tercihe göre)

Hazırlanışı

Öncelikle, semizotlarını güzelce yıkayın ve süzgeç ile suyunu süzün.

Yıkadığınız semizotunu, kesme tahtasına alın ve kök kısımlarını bıçak yardımıyla kesip yapraklarını ayıklayın.

Sarımsakları rendeleyin ve hazırlama kasesine rendelediğiniz sarımsakları, süzme yoğurdunuzu ve zeytinyağını ekleyerek pürüzsüz bir hale gelinceye kadar karıştırın.

Semizotu yapraklarını salata kasesine alın ve hazırlama kasenizdeki karışım ile harmanlayın. Dilerseniz, üzerine pul biber ve ceviz ilave ederek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sağlıklı günler dileriz.