Taze Lezzet: Kinoa Salatası Tarifi

Mevsim geçişlerinde vitaminlere, her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Lezzetiyle ve faydalarıyla herkesin yeni favorisi kinoa ile sizlere özel, nefis bir bahar salatası tarifi hazırladık. 

Malzemeler 

  • 130 gram kinoa
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1/4 avokado
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği

Sosu İçin

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Salatanız İçin Püf Nokta

Kinoayı haşlayacağınız su, 1 ya da 1,5 ölçü ağırlığında olmalıdır. 130 gram kinoa için 195-200 ml su kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı 

Kinoayı bol suda yıkayın, fazla suyunu süzgeçle süzün. 

Ölçülü su ve tuzu orta boy bir tencereye alın. Tencereye aldığınız kinoayı, kaynattıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. 5-10 dakika kadar demlendirin.

 

Doğranmış maydanoz, domates, ve salatalığı bir kasede karıştırın. Demleyip dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin. Üzerine kestiğiniz avokadoları göz zevkinize göre dizin. Kabak çekirdeklerini dilediğinizce serpiştirin. 

Sos karışımı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Zeytinyağlı sos karışımını, hazırladığınız kinoalı karışıma katıp iyice karıştırın. Beklemeden servis edin. 

Afiyet Olsun.