Bahar ve yaz aylarının sevilen meyveleri arasında yer alan çilek, glütensiz ve rafine şekersiz crumble ile birleşince sofrada harikalar yaratıyor. Peki sofralara lezzet katan çilekli crumble nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla çilekli crumble tarifi!

Glütensiz Çilekli Crumble Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı öğütülmüş çiğ fındık
  • 1 su bardağı öğütülmüş çiğ badem
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi unu
  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 80 gram eritilmiş tereyağı

Çilekli İç Harcı İçin:

  • 600 gram çilek
  • 200 gram karadut
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağı file fındık

Glütensiz Çilekli Crumble Yapılışı:

Evde çilekli crumble yapımı için öncelikle crumble harcının bütün malzemelerini çırpma kabında karıştırın. 

çırpma kabı

Harcın 3/4’ünü fırın kabına yerleştirin. Kabın içerisine yağlı kâğıt serebilirsiniz.

fırın kabı

Çilek iç harcı için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra kaba ekleyin.

fonksiyonel kasikAyırmış olduğunuz crumble harcını, çileğin üzerine dökün ve fındıkları serpiştirin. Harcın tamamımdan yararlanabilmek için hamur spatulası kullanabilirsiniz.

hamur spatulası

Son olarak fırında 180 derecede pişirdikten sonra üzeri kızardığında çıkarıp soğumaya bırakabilirsiniz. Dilerseniz yanına dondurma ekleyerek tatlı tabağında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! 

tatlı tabağı

Bu leziz tarif için gerekli olan yardımcı ürünleri ve daha fazlasını mağazalarımızda veya tchibo.com.tr adresinde bulabilirsiniz.