Glutensiz Havuçlu Kek

Glutensiz ürünler yaygınlaştıkça alışkın olduğumuz lezzetlerin glutensiz versiyonlarını da deneme imkânı bulmaya başladık. Glutensiz havuçlu kek de onlardan biri. Hem sağlık hem lezzet açısından ideal bir tatlı. Ayrıca evinizde yapmanız mümkün. Böylelikle, tatlının keyfine varırken fit kalabilirsiniz. Glutensiz havuçlu keki mutfak repertuarınıza eklediğinizde, sevdiklerinize her an leziz sürprizler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızın evine giderken götürebileceğiniz, misafirlerinize ve ailenize keyifli anlar yaşatacak, hafif bir lezzet olan glutensiz havuçlu kek tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

    • 3 Yumurta
    • 1 adet büyük muz
    • 30 gr badem ezmesi
    • 1/2 su bardağı zeytinyağı
    • 1 su bardağı glutensiz un
    • 2 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu
    • Tarçın (1.5 tatlı kaşığı)
    • 4 adet havuç
    • Çikolata sosu (İsteğe göre)

Yapılışı

Öncelikle havuçları yıkayın, dış kabuklarını soyun. Sonrasında keskin bir rende yardımıyla havuçları ince ince rendeleyin.

Bademleri ve muzu, iyice karışana kadar blenderdan geçirin.

Yumurtaları bir kapta çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Daha büyük bir kaba geçin.

Büyük kabın içerisine çikolata sosu dışındaki tüm malzemeleri alın ve iyice karıştırın. Rendelenmiş havucun bir kısmını karışıma koymayarak sona saklayın. Malzemeleri kek kalıbına alarak 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.

Eğer isterseniz, piştikten sonra kekin üzerine bir mikta çikolata sosu döküp; sakladığınız rendelenmiş havuçla süslemeler yapabilirsiniz. Glutensiz havuçlu kekiniz hazır. Kek kalıbını, saklama ve piknik kabı olarak da kullanarak, lezzetli ve fit kekinizi arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun! ?