Güne Hafif ve Sağlıklı Bir Başlangıç: Yulaf Lapası Tarifi

Sağlıklı yaşam denince akla ilk gelen besinlerden olan yulafı, tek başına tüketmek her zaman kolay ve lezzetli olmayabiliyor. Yulaf ile güne başlayanlar için farklı, hafif, enerji veren ve besleyici bir tarifimiz var. Sabahlarınızın ve ara öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak bu yulaf lapası tarifini, evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle pratik biçimde uygulayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı chia
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • Üzüm ve Hindistan cevizi tozu

Hazırlanışı

Üzümleri ayıkladıktan sonra saklama kabına alarak yıkayın. Kuruyan üzümleri, saklama kabıyla beraber buzdolabınızın dondurucu bölmesine koyun.

Yulafı, sütü ve suyu hazırlama kasesine alın.

Çırpıcı yardımı ile kasedeki malzemeleri kısa bir süre karıştırın.

Kasedeki karışımı geniş bir tencereye aktarın.

Ocağı açarak tenceredeki karışımın kaynamasını bekleyin.

Ardından ocağın altını kısın. Yulaf lapası kıvam alana kadar, kaşık yardımıyla tencereyi karıştırın.

Buzluktan çıkardığınız üzümleri, chiayı, fıstık ezmesini ve Hindistan cevizi tozunu da karışıma ekleyin.

Yulaf lapasını, kaselere aktararak servis edebilirsiniz.

Dilerseniz silikon kapaklı kase ile bu sağlıklı tarifi kolayca yanınızda taşıyabilirsiniz.

 

 

Mürdüm eriği, yeşil üzüm ve hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!