Hafif ama Lezzetli: Zeytinyağlı Kabak Tarifi

Mutfağımızın dört mevsim olmazsa olmazlarından olan, hafifliği ile çok sevilen klasik kabak yemeğini, ufak bir dokunuşla değiştirmeye ne dersiniz? Hem sağlıklı hem de hafif bir lezzet için bol dereotlu, zeytinyağlı kabağı mutlaka denemelisiniz. Tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Hazırlanışı

Kabakları güzelce yıkayın ve alacalı bir şekilde soyun.

Soyduğunuz kabakları kuş başından biraz daha büyük olacak şekilde doğrayın.

Soğanları yemeklik, domatesleri ise küp küp doğrayın. 

Geniş bir tencerenin içine yağı alıp ısıtın, ardından soğanları ekleyin.

Soğanların rengi döndüğünde, salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.

Kabakları da ekleyip bir süre pişirdikten sonra, domatesi ve baharatları da ekleyin.

Kabaklar dişe gelene kadar, yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişirin.

Kabak yemeğinizin üzerine kıyılmış dereotunu serpin ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun.