Hafif, Lezzetli ve Vejetaryen Barbunya Köftesi Tarifi

Baklagiller ailesinden gelen barbunya, bu kez farklı bir tarifle sofralarımızda yer alıyor. Bu tarifimizde, sağlıklı beslenenler için eşsiz ve etsiz bir köfteye dönüşen barbunyayı paylaşıyoruz. Vejetaryen barbunya köftesi tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 300 g barbunya
  • 1 soğan
  • 1 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Galeta unu
  • Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Barbunyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Suyunu süzüp mutfak robotuyla püre haline getirin.

Rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun.

 

1 saat kadar buzdolabında bekletin. Ellerinizi ıslatarak, karışımdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın.

Galeta ununa bulayıp, kızartma tavasında, kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.