Hafif, Taze ve Besleyici Lezzet: İç Baklalı Enginarlı Semizotu Salatası

Yaz aylarında, besin değeri yüksek ve hafif yiyecekler tercih edilir. Yazın efsane lezzeti enginarı, tazecik semizotuyla buluşturduğumuz; iç baklalı enginarlı semizotu salatası tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 adet çanak enginar
  • 1 su bardağı iç bakla
  • 2 yemek kaşığı Sarımsak Çeşnili Zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • Tuz

Hazırlanışı

İç baklaları 20-25 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzdükten sonra kabuklarını soyun.

Enginarları 10-15 dakika yarım limon sıktığınız suda haşlayın ve soğumaya bırakın.

Semizotunu bol su ile yıkayın.

Enginar soğuyunca ince ince dilimleyin.

Semizotunu da doğrayın.

Bir kasenin içinde enginarı, semizotunu ve iç baklaları karıştırın.

Üzerine limon suyu, tuz ve sarımsak çeşnili zeytinyağını gezdirin.

Afiyet olsun.