Hafif ve Besleyici: Kivili & Muzlu Parfe

Dengeli beslenmenin insan sağlığına yararları saymakla bitmiyor. Ara öğün ve atıştırmalık seçimi için en güzel alternatif ise meyveler.  İçerdikleri vitaminler, mineraller ve lifler ile vücudumuzun temel ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca tatlı krizlerinize çözüm olarak bizi sağlıksız alternatiflerden koruyor. Ayrıca meyvelerle ilgili çekici lezzetler yaratmak da mümkün. Kivili muzlu parfe bunlardan biri. İçerdiği muz, potasyum ve lif açısından oldukça zenginken, kivi de C vitamini deposudur. Granola, uzun süre tok kalmanızı sağlar ve meyvelerle birlikte çok iyi uyum sağlar. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, ister tatlı olarak isterseniz de ara öğün olarak tüketebileceğiniz; lezzeti ve hafifliğiyle kendini çok sevdirecek kivili muzlu parfe tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

    • 3 adet kivi
    • 1 adet muz
    • 200 g yoğurt
    • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
    • 1 yemek kaşığı bal
    • 4 yemek kaşığı granola
    • Nane yaprağı (isteğe bağlı)
    • Nar taneleri (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı:

Öncelikle, kivileri soyun. Kivilerin yarısını bir kenarda tutarak, diğer yarısını blender’dan geçirin. Muz için de aynısını yapın.

Bir hazırlama kasesinde limon kabuğu rendesini, balı ve yoğurdu karıştırın.


Blender’dan geçirdiğiniz kiviyi ve muzu da kaseye ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kavanozlara granolayı paylaştırın.

Kenara ayırdığınız kivileri ve muzları küçük dilimlere ayırarak karışıma ekleyin. Karışımı kavanozlardaki granolanın üstüne yerleştirin. Kivili muzlu parfeniz hazır. Dilerseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sağlıklı ve lezzetli günler dileriz.