Hafif ve Doyurucu Bir Öğün: Kış Salatası Tarifi

Yemek hazırlamak için vaktiniz darsa ya da sağlıklı bir öğün tercih ediyorsanız kış salatası tam size göre. Pratik ve doyurucu olmasının yanında içerdiği vitaminlerle, soğuk havalarda hastalıklara karşı direnç sağlar. Sağlıklı ve leziz kış salatası tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler:

    • 1 su bardağı kinoa
    • 1 su bardağı bulgur
    • 1 adet nar
    • 1 adet avokado
    • 1 adet kan portakalı
    • 1 avuç fındık
    • Bir tutam maydanoz
    • 10 yaprak fesleğen

Sos için:

    • 5 limon
    • Bir çay kaşığı pul biber
    • Yarım su bardağı zeytinyağı
    • Taze çekilmiş karabiber

 

Malzemeleri tek tek yıkadıktan sonra, süzgeçten geçirerek sularını akıtın. Kinoayı bir kaba boşaltın ve 4-5 cm kadar üzerine çıkacak miktarda su ekleyin. Kinoayı yarım saat kadar suda dinlendirin.

Maydanoz hariç tüm sebzeleri kesme tahtasında dilimledikten sonra büyük bir kabın içerisine alın. Daha rahat karışabilmeleri için zeytinyağını ekleyin. Karıştırın. Limon suyunu ekledikten sonra tekrar karıştırın.

Meyve sebze karışımını bekletirken, kinoayı süzün. Süzülmüş kinoaya 1.5 su bardağı su ilave ederek bir tencereye koyun ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Sonrasında kinoayı dinlenmeye bırakın. Bulguru da tamamen aynı süreçten geçirin.

Kinoa ve bulgur soğuduklarında onları kaba ekleyin. Maydanozları, pul biberi ve karabiberi, sos ve baharat yardımcısı kullanarak birbirine karıştırın. Karışımı kabın üzerinde gezdirin. Son bir kez daha karıştırın ve kış salatanız hazır.

En zevkli kısma yani servise geldiğimizde, şık bir görünüm elde etmek için, salatanın zarafetine uyacak fonksiyonel bir kase kullanabilirsiniz.

Unutmayın, kış salatasının temeli bu olsa da hızlı ve pratik olması açısından, evinizde o an olan sebzeleri kullanarak yeni tatlar yaratabilirsiniz.

Afiyet olsun! ?