Hafif ve Sağlıklı Bir Lezzet: Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Kış mevsiminin gelmesiyle sebze yemekleri daha da çeşitlendi ve ortaya şahane lezzetler çıkmaya başladı. Bu lezzetlerden biri olan zeytinyağlı kereviz yemeği ile sofranıza farklı bir lezzet ekleyebilirsiniz. Birçok sebzenin aksine haşlansa bile içeriğindeki besin ve vitamin değerini kaybetmeyen kereviz, geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaya devam ediyor. İsterseniz çiğ olarak salatalarda, isterseniz pişirip çorba ve ana yemek olarak tüketilebilirsiniz. Ayrıca zeytinyağlı kerevizin yapımı oldukça basit ve tarifi çeşitlendirmek de bir o kadar kolay. Çeşitli mevsim meyveleri ve sebzeleri ekleyerek renklendirebileceğiniz zeytinyağlı kereviz tarifimizi merak ediyorsanız yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 adet havuç
  • 500 g kereviz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 5 bardak su
  • Yarım limon
  • 2 portakal
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kereviz yaprağı

 

Hazırlanışı

Kerevizleri hazırlama kasesine alın. Un ve limonlu su ekleyerek beklemeye bırakın.

Zeytinyağını tencereye alarak yağı kızdırın.

Soğan ve havuçları kesme tahtasına alarak dilimleyin.

Soğanları tencereye alarak kavurmaya başlayın. Soğanların rengi dönünce havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.

Havuçlar yumuşayınca, beklettiğiniz kerevizleri kasedeki suyla beraber tencereye alın.

Yarım limonun ve 1 portakalın suyunu sıkın.

1 portakalı dilimleyin. Dilimleri ve portakal suyunu tencereye ekleyin. Biraz tuz serpip karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Servis tabağına aldığınız kerevizi, üzerine ince kıyılmış kereviz yaprağı serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!