Hafif ve Leziz: Taze Şeftalili ve Yulaflı Muhallebi Tarifi

Misafirlerinize hem muhallebi hem de meyve ikramı yapmak isterseniz, iki lezzeti bir tatlıda birleştirebileceğiniz bir tarifimiz var. Mevsiminde taze şeftali ve yulaf ile hazırlanmış leziz ve hafif muhallebilerinizi, keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 adet iri ve olgun şeftali
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 silme tatlı kaşığı yulaf kepeği
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 kibrit kutusu tuzu alınmış beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı keçiboynuzu pekmezi

Yapılışı

İlk olarak yulafı bir havanda iyice ezerek yulaf unu haline getirin.

Bir tavaya; küçük küpler halinde doğranmış şeftaliyi, yulaf ununu, yulaf kepeğini ve tarçını ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tüm malzemeleri suyunu çekene kadar -durmadan karıştırarak- pişirin ve piştiklerinde ocaktan alın. Karışımın üzerine tereyağını, pekmezi, çatalla ezdiğiniz beyaz peyniri ekleyin. Peynir içerisinde eriyene kadar karıştırarak pürüzsüz bir karışım elde edin. Şeftalili ve yulaflı muhallebiniz hazır. Ilındıktan sonra servis kaselerine paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! ?