Hafif ve Lezzetli: Geleneksel Güllaç Tarifi

Geleneksel Türk tatlılarından güllaç her yıl özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Güllaç, yemek sonrası için mideyi yormayan ve hafif bir tatlı olması nedeniyle çok seviliyor. Bol sütlü ve mükemmel kıvamı ile Türk mutfağının pratik tatlılarından, geleneksel güllaç tarifimiz; sizlerle.

Malzemeler

  • 5 adet güllaç yaprağı
  • 600 mililitre şekersiz badem sütü
  • 3 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 bardak iri kırılmış çiğ fındık
  • 5 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı

Geleneksel güllaç tatlısı için önce balı, gül suyunu ve badem sütünü derin bir hazırlama kasesine alıp, karıştırın.

Güllaç yapraklarını tek tek, parlak tarafı üste gelecek şekilde bir kabın içine dizin.

Her kattan sonra üzerine 2 kaşık süt karışımı ekleyerek ıslatın.

Her kattan sonra fındıkları serpin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.