Hafif ve Lezzetli: Kupta Tiramisu Tarifi

İtalyanların geleneksel Tiramisu tarifini, evinizde kolay ve pratik bir şekilde yaparak, tatlı krizinizi hafif bir şekilde geçirmek isterseniz tarifimize göz atabilirsiniz.

Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 500 ml süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 200 gr labne

Üzeri için;

  • Kakao

Hazırlanışı

Öncelikle muhallebisi için sütü bir tencerede ısıtın. Diğer tarafta yumurta sarıları ve şekeri rengi dönene kadar bir kapta çırpın ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırptığınız karışımın içerisine yavaş yavaş ısıttığınız sütten 1 kepçe koyarak karıştırın. Bu karışımı yavaşça sütün içine ilave ederek pişirin. Sıvı kremasını da ekleyerek 5 dakika daha pişirdikten sonra şekerli vanilini de ilave ederek ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye labne peynirini ekleyerek mikserle pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Süt, şeker ve kahveyi karıştırın. Kedi dillerini kuplara göre küçük parçalara bölün. Kupların en altına kremadan biraz koyun ve üzerlerine kahveli süte batırdığınız kedidillerini yerleştirin. Tekrar krema ve tekrar kedidillerini, kat kat olacak şekilde, ekleyin. En üstte krema kalması için, son kez kremayı dökün. Üzerine kakao serperek buz dolabında dinlendirin. Kıvamı katılaştığında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun! ?