Hafif ve Sütlü Tatlılardan Vazgeçemeyenlere: Fincan Tatlısı Tarifi

Arkadaşlarınızı evinizde ağırlamak istediğiniz bir günde, sunumu ile göz doldurmasının yanında hafif ve sütlü bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, fincan tatlısı tarifimize göz atabilirsiniz. ?

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Üzeri için

  • 6 adet çilek

Hazırlanışı

Öncelikle derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz olduğunda margarin ve vanilini ilave ederek pişene kadar karıştırmaya devam edin Orta boy bir kahve fincanına, 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün. Fincandaki muhallebileri oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun. Buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkararak hindistan cevizine bulayın. Dilerseniz üzerini çilek ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!