İçi Pürüzsüz Dışı Çıtır Çıtır Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Sizler için hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle iştahınızı kabartacak, evde kolaylıkla uygulayarak misafirlerinize enfes sunumlar yapabileceğiniz harika bir tarifimiz var. Sıcak yaz günlerinde serinlemenizi sağlayacak içi pürüzsüz, dışı çıtır çıtır ev yapımı dondurma tarifimizi bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy muz
  • 2 çorba kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
  • 4 çorba kaşığı tahin
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 80 g bitter çikolata
  • 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • Bir avuç ince dövülmüş fındık

Hazırlanışı

Yulafı blender yardımıyla püre haline getirin.

Diğer malzemeleri yulafla birleştirerek blender ile öğütmeye devam edin.

Karışım, krema kıvamı alınca pişirme matına aktarın. Pişirme matını buzlukta 3 saat donmaya bırakın.

 

Çikolatayı eritme torbasına yerleştirin.

Çikolata eritme torbasını dikkatle tencerenin içine koyarak ocağın altını açın.

Eriyen çikolatayı hazırlama kasesine alın. Üzerine dövülmüş fındığı da ekleyerek karıştırın.

Fındıklı çikolata sosunu, buzluktan çıkardığınız kalıp halindeki karışımlara fırça yardımı ile sürün.

Dondurmaları tekrar buzluğa atarak 1 saat beklemeye bırakın.

 

Ev yapımı dondurmalarınızı tatlı tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.

Dilerseniz bu iştah kabartan yaz lezzetini, soğuk tutan sepet ile yanınızda taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun!