İçinizdeki İtalyan Şefi Ortaya Çıkarın: Leziz İtalyan Tarifleri

İçinizdeki İtalyan şefi ortaya çıkararak leziz İtalyan makarnaları ve pizzaları hazırlamanıza motive edecek tarifleri ve yardımcı mutfak ekipmanlarını nasıl kullanabileceğinizi keşfetmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

İtalyan Makarna Tarifi

 Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 400 gram un
  • 1 tatlı kaşığından biraz daha az tuz

Hazırlanışı

İlk olarak 400 gram unu tezgahınızın üzerine dökün ve ortasına 4 yumurtayı alacak kadar bir havuz açın.
4 yumurtayı havuzun içerisine kırın ve tuzu ekleyin. Havuzun ortasındaki yumurtaları bir çatal yardımı ile çırpın. Havuzun üzerinden çatal yardımıyla küçük miktarlarda unu ekleyerek yumurtalara yavaş yavaş yedirin. Koyu kıvamlı bir hamur elde edene kadar karışımı yoğurun. Eğer hamuru yoğurmakta zorlanırsanız, yoğurma sırasında bir iki kaşık kadar su ekleyebilirsiniz. Yoğurma işlemi sonunda yumurtalar sayesinde koyu sari renkli bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurulan hamuru, hava almayacak şekilde streç filmle sarın ve bir kenarda yarım saat kadar dinlendirin. Bu sayede hamur daha elastik bir hal alacaktır ve daha kolay şekil verebileceksiniz. Kalın bir oklava yardımı ile dinlendirdiğiniz hamuru yaklaşık olarak 1 milimetreden biraz daha ince hale gelene kadar açmaya devam edin. Kesme aşamasında hamuru dikdörtgen bir formda açmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu aşamada başka bir teknik ise, belli bir inceliğe ulaştıktan sonra hamuru kesip birkaç parçaya bölerek de inceltebilirsiniz. Hamuru açarken oklavayı ileri doğru iterek bastırmanız, geriye doğru çekerken ise bastırmadan çekmenizi tavsiye ederiz. Yani hamuru hep bir yöne doğru açmayı denerseniz işiniz daha kolay olacaktır. Bir milimetreden biraz daha ince bir hamur elde ettikten sonra, hamuru rulo şeklinde sarın. Sardığınız hamur rulosunu kesme kalınlığınız, taze makarnanızın çeşidinizi belirleyecek. Makarnanızı paslanmaz çelik makarna makinesi ile dilediğiniz kalınlıkta, şeritler halinde kesin.

Eğer ruloyu 1-2 mm kalınlığında keserseniz “Tagliolini”, 5-6 mm kalınlığında keserseniz “Tagliatelle”, 1,5-2 cm kalınlığında keserseniz ise “Pappardelle” yapmış olacaksınız. Pappardelle şeridinizi 4-5 cm’lik parçalar halinde kesip ortasından bastırarak “Farfalle” (kelebek makarna) de yapabilirsiniz.

Dilediğiniz şekli verdiğiniz makarnanız hazır. Taze makarnanızı diğer makarnalar pişirmemeniz gerekmektedir. Tencereye koyduğunuz su kaynamaya başladığında makarnalarınızı ilave edin. Tencerenizin üzerine yemek taşma koruması yerleştirerek 3-4 dakika kadar pişirin.

Tenceredeki makarnanızı, suyu ile birlikte, süzgeçli kaseye alın ve suyunu süzün. Bu aşamada süzgeçli kasenin zemin kapağını çıkararak makarnanın suyundan 1 su bardağı ayırın ve sonrasında sosuna ilave etmek için bir kenarda bekletin.

Makarnanızı damak tadınıza uygun bir sos ile pişirerek, ev yapımı İtalyan taze makarnanızı afiyetle yiyebilirsiniz. ?

Afiyet olsun!

İtalyan Pizzası Tarifi

Malzemeler

Pizza Hamuru için:

  • 500 gram (yarım paket un)
  • 3 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık şeker
  • 1 paket (25 gr.) maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı kadar su

Pizzanın Üstü için:

  • 250 gr. mozzarella peyniri
  • 350 gr. domates püresi
  • Taze fesleğen
  • Bir miktar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle küçük bir kabın içerisine şekeri ve bir paket mayayı koyun. Üzerine yarım bardak kadar sıcak su ekleyerek karıştırın. Bu sayede maya, hamurunuzun kabarmasını sağlayacaktır. Yarım bardak suyun içerisinde tuzu eriterek, üç kaşık yağı tuzlu karışımın içerisine dökün. Unun ortasında bir çukur açın ve hazırladığınız mayalı karışım ile yağlı karışımı çukurun içerisine dökerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Bir bardak suyu yavaş yavaş ekleyerek elastik bir kıvam elde edene kadar hamurunuzu yoğurmaya devam edin. Hamurunuzun üzerini örterek oda sıcaklığında iki saat dinlendirin. İki saatin sonunda hamurunuz kabaracak ve işlenmeye hazır hale gelecektir. 30 cm çapında bir tepsinin içini zeytinyağı ile yağlayın. Hamurunuzu ortadan ikiye bölün ve düzgün biçimde hamuru tepsinin içerisine yayın. Diğer bir tarafta domates püresinin içerisine biraz zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Bu karışımı pizza hamurunuzun üzerine dökerek yayın. Dilediğiniz kadar parmesan peynirini, 2’si 1 arada parmesan rendesi ile pizzanızın üzerine rendeleyin.

Üzerini dilediğiniz pizza malzemeleri ile süsleyin. Fırınınızı en yüksek ısı derecesine ayarlayarak ısıtın. Bu aşamadaki püf noktası, pizzanın üzerindeki malzemeler kurumadan pizza hamurunu pişirmeyi başarabilmektir. Bu yüzden toprak pizza taşına koyduğunuz pizzayı, fırının tabanına yakın bir şekilde fırınınızın içerisine yerleştirin.

15-20 dakika kadar pişirin ve pizzanızı fırından çıkarın. Pizzanızı 2’si 1 arada makarna ve pizza kesici ile kestikten sonra, dilerseniz üzerini taze fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. ?

Afiyet olsun!