İçinizi Serinletecek Yoğurtlu Lezzetler

Yaz sıcakları ile beraber hepimiz daha hafif ve içimizi serinletecek yiyeceklerin peşine düşüyoruz. Her zamanki favori lezzetlerimiz yerini, hazırlaması kolay ve bedenimizi yormayacak tariflere bırakıyor. Yaz ve ferahlamak denince hemen herkesin aklına gelen yiyeceklerden biri de yoğurt. Sütün bir mucizesi olan yoğurt, hem sağlığımız için çok faydalı hem de tatlı ve tuzlu pek çok yaz tarifinin de yıldızı. Yoğurdun başrolde olduğu lezzetlere gelin hep birlikte bakalım. ?

 

Süzme Yoğurtlu ve Muzlu Smoothie

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Yarım muz (dondurulmuş)
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 5 adet böğürtlen (dondurulmuş)
  • 5 adet yaban mersini (dondurulmuş)
  • 8-10 adet ince çekilmiş badem

 

Süslemek için

  • 4-5 adet yaban mersini ve böğürtlen
  • 1 tatlı kaşığı kuru meyveli yulaf kepeği

Hazırlanışı

Buzlukta dondurduğunuz meyveleri mutfak robotuna aktarın. Süzme yoğurdu ekleyerek hepsini birlikte püre haline getirin. Bu püreyi başka bir kaba alarak kalan malzemeleri ilave edin ve bu defa blender yardımı ile bir tur daha karıştırın. Karışımınızı bir kavanoza alarak buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Daha sonra servis etmek istediğiniz kaplara paylaştırın ve üzerini süsleyin. Dilerseniz, süsleme sırasında üzerine biraz marmelat da ekleyebilirsiniz.

Havuçlu Yoğurt

 

Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • Yarım kabak
  • 2 adet pırasa
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet yem
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

Süslemek için

  • Pul biber
  • Dereotu
  • Ceviz

 

Hazırlanışı

Havuçları ve kabağı kabukları ile beraber rendeleyin. Pırasaları ise, ince ince doğrayın. İlk önce havuç ve pırasaları tavada ısıttığınız zeytinyağında dirilikleri geçinceye kadar pişirin. Daha sonra kabak rendesini ekleyerek pişirmeye devam edin. (3-4 dakika kadar daha) Kabuğunu soyduğunuz sarımsağı havanda ezdikten sonra tuzla beraber yoğurdunuza ekleyin. Bu karışımı soğumaya bıraktığınız sebzelerin üzerine dökün ve bir saat kadar buzdolabında bekletin. İsterseniz servis etmeden önce üzerine pul serpebilir, biraz da ceviz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. ?