İDİL YAZAR’DAN ENFES TİRAMİSU TARİFİ

Kahve aşkımı bilmeyeniniz yoktur. 🙂 Çeşitli kahve çekirdeklerini denemeyi ve kahveli tarifleri hazırlamayı çok seviyorum. Bugün de sizlerle çocukluğumdan beri favori tatlılarımdan biri olan Tiramisu’nun tarifini paylaşmak istedim. Bir İtalyan lezzeti olan Tiramisu’nun içinde çok yoğun bir kahve tadı vardır. Ustaca hazırlanmış bir Tiramisu’da daha ilk lokmadan bunu hissedersiniz. Ben de tarifimde Tchibo’nun yoğun aromalı kahvelerinden Black’N White’ı kullandım. Bu kahvenin, bu tarife çok yakıştığını söyleyebilirim. Gelin bu harika Tiramisu’nun malzemeleri ve hazırlanışına hep beraber bakalım. 🙂

Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili (22 adet)
  • 1 paket kakao
  • 3 adet yumurta
  • 70 gram şeker
  • 250 gram mascarpone veya labne peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı Black’N White filtre kahve
  • Tuz


Hazırlanışı:

Öncelikle Black’N White filtre kahveyi French Press ile hazırlayın.

  • 3 yumurta beyazına biraz tuz ve bir yemek kaşığı şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta 3 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı şekeri karıştırın. Yumurta sarısı ve şekere 250 gr mascarpone veya labne peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Yumurta beyazı ve yumurta sarısı ile yaptığınız karışımları birleştirerek kremayı hazırlayın.
  • Kedi dillerini soğumaya bıraktığınız Black’N White filtre kahveyle ıslatın ve tabağa dizin.
  • Kaba bir kat kedi dillerini dizin ve hazırladığınız kremayı kedi dillerinin üzerine ekleyin.
  • Bir kat daha kedi dillerini dizin ve üzerine kremayı ekleyin.
  • Üzerine bol kakao serperek buzdolabında 15 dakika bekletin.

Tiramisu’nuz hazır! Şimdi siz de kendiniz bir filtre kahve yapın ve bu güzel ve pratik tarifin tadını çıkarın.

 

Afiyet olsun?