İdil Yazar’dan Türk Kahveli Mini Pasta Tarifi

Türk kahvesi pek çoklarınız gibi benim de vazgeçilmezim… Misafirlerime, bu geleneksel lezzetin yanında birbirinden farklı tatlılar ikram etmeyi çok seviyorum. Mini Pasta da bunlardan biri. Türk kahvesinin yanında harika bir eşlikçi olduğunu düşündüğüm bu tatlının tarifini ve hazırlanışını sizlerle paylaşmak istedim.

Mini Pasta

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1/3 bardak zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1/3 bardak süt
  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • ¼ bardak kek unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı frambuaz
  • 100 gram eritilmiş çikolata

Hazırlanışı:

İlk önce yumurta, zeytinyağı, vanilya özütü, limon suyunu, süt ve Türk kahvesini geniş bir kaba alarak çırpın. Ardından, şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin.

Bu karışıma un, kakao ve karbonatı da ekleyin. Daha sonra bu karışıma frambuazları da koyarak hepsini bir tur daha karıştırın.

Son olarak eritilmiş çikolatayı da ilave ederek bu kek hamurunu bir kek kalıbına alın. Önceden, 165 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Kekinizi fırından çıkardıktan sonra kekin ılınması için biraz bekleyin. Daha sonra, kekin üzerine biraz çikolata sosu dökün ve kalan frambuazlarla süsleyin. Mini pastanız servise hazır. ?

Kekinizin yanında keyifle yudumlayacağınız Türk kahvesi için de birkaç pişirme önerisi vermek isterim. Ben Türk kahvesini bakır cezvede pişirmeyi tercih ediyorum. Bence böylesi daha lezzetli oluyor. Tabii siz herhangi bir cezve de kullanabilirsiniz. Pişirme sırasında kahveyle suyun arasında bir aroma geçişi olabilmesi için kullandığım suyun mutlaka oda sıcaklığında olmasına özen gösteriyorum. Suyun sıcak olması durumunda bu geçiş daha az oluyor. Kahvemi 5 dakika süre ile kısık ateşte pişirdikten sonra fincana alıyorum. Bol köpüğü ve mis gibi kokusuyla Türk kahvemiz de hazır olduğuna göre hepimize afiyet olsun. ?