Çocukluğumuzun unutulmaz tatlısı, geleneksel lezzetlerimizden biri olan muhallebiye modern bir dokunuş yapmanın vakti geldi! Hem o eski günleri yâd edebileceğiniz hem de kahvenin verdiği mutluluğu hissedebileceğiniz kahveli muhallebi tarifi ile karşınızdayız.
 

Malzemeler;
 

3 Yumurta sarısı

½ bardak şeker

2 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı vanilya

50 ml oda sıcaklığında Espresso Milano

¼ bardak yağsız süt

Üzeri için kahve çekirdeği
 

Hazırlanışı;
 

Küçük bir tencere içerisinde yumurta sarısı ile önce şekeri çırpın. Üzerine un, vanilya ve Espresso Milano’yu ekleyerek çırpmaya devam edin.
 

Hazırladığınız karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Çırparken üzerine yavaşça sütü ekleyin. Topaklanmasını önlemek için çırpmaya devam edin.
 

Kaynayan karışımınızı ocaktan alın ve karıştırıcı ile kıvamını inceltmek için 1 dakika kadar çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi servis edeceğiniz kâselere dökün. Üzerine isteğe bağlı olarak kahve çekirdekleri, çikolata tozu veya ince çekilmiş kahve ile şekil verin. Soğuyan muhallebinizi 1 saat buzdolabında bekletin ve sonra afiyetle sevdiklerinizle beraber tüketin. 🙂