İtalyan Ekmeği Fokaça Nasıl Yapılır?

Pizzanın ana vatanı İtalya, ülkemiz gibi hamurdan yapılan lezzetlerin çeşitli olduğu bir ülke. Bu çeşitlilik, geleneksel ekmeği pizzaya yaklaştırarak Fokaça ekmeğinin ortaya çıkmasını sağlamış. Vitamin deposu Akdeniz sebzeleriyle süslenmiş bir ekmek türü olan Fokaça, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğününüze eşlik edebilir. Yumuşacık ve leziz Fokaça tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler

 

Hamur Kısmı

    • 2 su bardağı un
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı fesleğen
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • 1 su bardağı ılık su

 

Üst Kısım

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
    • İstediğiniz bollukta yeşil zeytin, biber, domates, peynir karışımı.

 

Yapılışı

Öncelikle hamur kısmındaki tüm malzemeleri hazırlama kasesine alın.

İyice karışana kadar karıştırın. Sonrasında hafif unladığınız bir zeminde 5 dakika yoğurun. Hazırlama kasesini bol zeytinyağıyla yağladıktan sonra hamuru kasenin içine koyun. Kasenin üstünü streç filmle kapatın ve mayalanması için bir saat bekleyin.

Bir saat sonrasında hamuru merdane yardımıyla açın ve fırın tepsisine döşeyin. Hamurun üst yüzeyine bolca zeytinyağı sürün ve yarım saat daha bekleyin.

Sonrasında yeşil zeytin, biber, domates, peynir karışımınızı hamurun üstüne dizin. Dökülmelerini engellemek için üzerlerine iyice bastırarak hamurun içine gömülmelerini sağlayın.

200 derecelik fırında yarım saat pişirin.  Pişme işlemi sürerken parmesanı rendeleyin.

Fırından çıkarttığınız Fokaça ekmeğinizi 2-3 dakika beklettikten sonra, üzerine parmesan serpin ve keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin.

Aynı lezzetin farklı versiyonlarını evinizde kolayca denemek için ekmek pişirme makinesi de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tchibo ile Akdeniz lezzetleri. ?